Elhunyt Bukhár László

77 éves korában, hosszabb betegeskedés után meghalt Bukhár László, aki 35 éven át meghatározó egyénisége volt a jászberényi labdarúgásnak.

1957-ben jött Jászberénybe a Miskolci Dózsa csapatából leszerelő katonaként. A Vasas akkor NB II-es kiváló csapatában azonnal helyet szorított magának, és onnan többé ki sem került.
Nagyszerű fizikummal rendelkezett, magas volt, látott a pályán, kiválóan fejelt a kapusén kívül szinte minden poszton bevethető volt és sosem okozott csalódást. Mindezek mellett nagyszerű csapatjátékos volt és példás, fegyelmezett sportember.

Hat év után az akkor feljövőben lévő Lehel csapatához igazolt és NB II-es bajnok-csapatba került 1964-ben. A következő évben NBI B-ben játszott, edzői képesítést szerzett, majd a Lehel edzője lett.

Keze alatt sok-sok berényi focista bontogatta szárnyait. Majd éppen a testvér csapat a jászberényi Vasas elleni NB II-es osztályozón vitte sikerre a Lehelt. Sok évig még pályaedzőként dolgozott a II. csapatok, az ifjúsági és serdülő csapatok mellett, végig csendesen, tudatosan és nagyon-nagyon emberien. Mindvégig Jászberényben maradt és Laci fiából is NB II-es labdarúgót nevelt.

Súlyos kór emésztette fel a szervezetét, a budapesti Korányi Kórházban hunyt el.

Temetéséről a médián keresztül értesítik majd a sporttársakat. Emlékét megőrizzük.

 

Sorsoltak a Magyar Kupában

Kisorsolták a Magyar Kupa megyei selejtezőjének 3. fordulójának párosításait a szövetség székházában. A mérkőzésekre egységesen 2010. április 7-én 16:00-tól kerül sor.

Sorsolás:


   1. Középtiszai Medosz SK-Tiszapüspökiért SE
   2. Szajol KLK-Jászárokszállás VSE
   3. Jásszentandrási FC- Kunszentmártoni TE
   4. Jánoshida SE-Fegyverneki NKSE
   5. Kunhegyes ESE-Szolnoki Spartacus SE
   6. Jászkiséri SE-Nagyiváni KSE
   7. Karcag SE-Csépai SE
   8. Besenyszögi KSE-Jász-Sport FC

 

Ismét változik a versenykiírás

A tél szünetben már egyszer megváltoztatták az (NBII-es és ezáltal) az NBIII-as bajnokság versenykiírását, most a kieső sportszervezeteket érintő kérdésben született új döntés.

Mint ismert, a téli szünetben a másodosztályú együttesek kezdeményezésére megváltoztatták az NBII-es, ezzel együtt az NBIII-as bajnokság versenykiírását. Ennek értelmében valamennyi NBIII-as bajnokcsapat a másodosztályban folytathatja a szereplését!

Ezúttal a kieső csapatokat érintő változások történtek. Az eredeti kiírás értelmében kiesett volna minden csoport utolsó három helyezettje, és még annyi 11. helyezett sportszervezet, hogy a megyei bajnokságból feljutó csapatokkal együtt az NBIII-as bajnokságban induló csapatok száma a következő idényre (2010/2011) maximum 90 legyen.

Ehhez képest az újabb változtatás értelmében csoportonként maximum egy csapat kényszerül búcsút inteni a harmadosztályú bajnokságnak, így a megyei bajnokságokból feljutó együttesekkel együtt 2010. nyarától újra 96 csapat alkotja majd az NBIII. mezőnyét!

A magyar labdarúgás állapotait ismerve talán már egyetlen sportszervezet sem csodálkozik azon, hogy a 2009. nyarán meghozott és elfogadott versenykiírást idény közben többször is módosítja a szövetség. Igaz mindkét változtatás pozitívan érinti a harmadosztályú együtteseket, de minimum elgondolkodtató, hogy a tavaly nyáron nevező sportszervezetek teljes mértékben ki vannak szolgáltatva a szövetség döntéseinek.

nb3.hu

 

A focipályát a hó uralja nem a focisták ...

Elmarad a szombatra (március 13.-ára) kiírt Jász Sport FC - Putnok bajnoki labdarúgó mérkőzés az NB III. Mátra csoportjában. A meccset március 24.-én szerdán pótolják majd.

Jászberényben rendezték volna március 15.-én az NB III.-as válogatottak találkozóját is, ami a hóesés miatt szintén elmarad.

jbo.hu

 

Beharangozó: FTC II-Jászberény

Elvégeztük az tervezett munkát - mondta az Üllői129-nek Dejan Milovanovics. Úgy gondolom a csapat összeállt, nincs jelenleg sérültünk, így bizakodva várjuk a hosszú szünet után az első tétmeccset.

Reméljük vasárnap sok szurkoló a helyszínen nézi meg a Jászberény elleni találkozónkat, a srácoknak jól esne a buzdítás. Szerencsére Nyilasi Bálint is felépült és a jelek szerint többen visszajátszanak majd az első keretből, így igen erős csapatot tudok majd pályára küldeni. A cél továbbra is a feljutás, erre alkalmasnak tartom a keretet.

(www.ulloi129.wordpress.com)

 

Riválistól igazolt a Jászberény

Fiatal, sokra hivatott labdarúgóval erősítette meg a keretét az NB III, Mátra-csoportban szereplő Jászberény. Székesi Ádám a nyáron érkezett az NB II, Keleti csoportba besorolt Dunakanyar-Vác együttesétől az ugyancsak a Mátra-csoportban szereplő Balassagyarmathoz. Információnk szerint a BVSE elöljárói és Nagy Tibor edző is elégedett volt az ifistaként a Vasasban futballozó játékossal, ám honlapunk úgy tudja, a jászságiak majd? dupla annyi fizetést tudnak biztosítani a középpályásnak, mint a balassagyarmati egyesület, márpedig a pénz a mai világban nem csoda, ha különösen fontos tényezőnek számít.

fociakobon.hu

 

Búcsú Kisapától és Zoli fiától

Jászberény sportélete ismét gyászol. Közúti balesetben kedden délelőtt elhunyt Bacher Konrád (+60), a Lehel focicsapatának egykori kiváló csatára és Zoli fia (+34). Személygépkocsijukkal, melyet Zoltán vezetett frontálisan ütköztek egy kamionnal, s mindketten életüket veszítették.

Február 23-án, a délelőtti órákban közúti baleset történt az 5-ös számú főúton. Az alsónémedi feljárónál egy kamion és egy személygépkocsi frontálisan ütközött. Utóbbi vezetője és utasa életét vesztette, míg a kamion vezetője súlyos sérülésekkel kórházba került.

Az első rövid híradásból még nem derült ki, hogy jászberényi érintettsége is van a balesetnek. A személygépkocsi utasa ugyanis Bacher Konrád (+60), a Lehel focicsapatának egykori kiváló csatára, vezetője pedig Zoli fia (+34) volt.

Letaglózva ért a hír. Én - a szurkolók által csak Kisapaként becézett - Bacher Konráddal már nem játszottam együtt Jászberényben, de Jászapáti és Szolnok színeiben ellenfélként néhányszor találkoztam vele a pályán. Rendkívül szimpatikus, sportszerű ám félelmetes bombái miatt igen veszélyes csatár volt, aki a Lehel csapatában tíz év alatt 254 bajnoki mérkőzésen 43 gólt lőtt. Többnyire távolról, emlékezetes találatokat szerzett, melyről az idősebb szurkolók ma is ódákat zengenek.

Kisapa igazi csapatjátékos volt, lelkesedése, szíve és nagy bombái jellemezték, s így gyorsan megkedvelték a berényi focibarátok. Tisztelték és képességeit elismerték az ellenfelek játékosai, szurkoló is. Mindemellett Bacher Konrád példamutató, nagyszerű családapa is volt.

Neje, Konrád fia, nagyon sok barátja, játékostársa és tisztelője gyászolja most Kisapát és Zoli fiát.

Nyugodjanak békében.

Emléküket örökre megőrizzük.

Szántai Tibor

tutihir.hu

 


Két hét múlva a Ferencváros II. ellen kezd a Jászberény

A labdarúgó NB III. tavaszi idénye március 6-7-én kezdődik, azaz a csapatok felkészülése a hajrájához érkezett. A Jászberényi SE gárdája 2009 nyarán búcsúzott a másodosztálytól, azóta alaposan átalakult kerete.

Mikor tavaly júliusban Pesti József átvette a Jászberényi SE együttesének irányítását, tisztában volt vele, szinte teljesen új csapatot kell építenie. A keret nagy része távozott és helyükre kevésbé ismert fiatalok érkeztek. A klubvezetők dobogó közeli helyezésben szabták meg az elérendő célt, s bár ettől elmaradt a gárda, egy jó tavaszi szerepléssel még felzárkózhat az élmezőny mögé.

- A téli szünetben egy régi berényi motorossal bővült a szakmai stáb. A Jászfényszarun még futballozó Tasi Zoltán pályaedzőként segíti hét közben a munkámat - tudtuk meg Pesti Józseftől. - Három játékosunk távozott az elmúlt hetekben. A nyáron Vácról kölcsönbe érkezett Vidra Róbertre, illetve a honvédos Farkas Tamásra nem tartottunk igényt a továbbiakban. Információim szerint előbbi Gyöngyösön, utóbbi az NB II-es Ceglédnél jelentkezett próbajátékra.


A fiatal Árpási ugyan végig csinálta velünk a felkészülést és még pályára is lépett a szombati, Jászárokszállás ellen 2-0-ra megnyert felkészülési meccsen, hétfőtől kölcsönadtuk a megyei I. osztályú árokszállásiaknak. Négy játékos érkezett hozzánk februárban. A bal oldali futó Simont, a középpályás Székesit, illetve a csatár Bánátit egyaránt a Váctól kaptuk meg a tavaszi idényre, míg az irányító szerepkörben otthonosan mozgó Tatár Roland Mezőkövesdről tette át székhelyét Jászberénybe. Sajnos a felkészülésünk nem volt zökkenőmentes. Hiába van nagy méretű műfüves pálya a városban, megfelelő gép hiányában heteken keresztül nem tudták megtisztítani a hótól. Edzésmunkánk így messze volt az ideálistól. Az elmúlt két hétben aztán végre birtokba vehettük a pályát, s most vasárnap lejátszottuk ötödik előkészületi mérkőzésünket. A Jászfényszarut 5-0-ra, a Jászapátit és a Jászárokszállást egyaránt 2-0-ra győztük le, míg az NB III-as Hevessel 3-3-as döntetlent értünk el. Holnapután este az Újszász ellen játszottunk volna újabb edzőmeccset, ám a megyei I. osztályú gárda betegségekre hivatkozva lemondta az összecsapást, így most ellenfél után szaladgálunk.

A tavaszi rajton, március 6-án a Ferencváros II. vendégeként kezdi meg szereplését a Jászberényi SE, melynek pontos őszi helyezése még mindig kérdéses. A balassagyarmatiak óvását többször is elfogadta ugyanis a Mátra-csoport fegyelmi bizottsága, ám a berényiek fellebbezését követően az MLSZ rendre új eljárás lefolytatására kötelezte a versenybizottságot. Jogerős döntés egyelőre nem született.

Öt gól a vasárnapi felkészülési meccsen 

Vasárnap  délután a megyei I. osztályú bajnokságot toronymagasan vezető Jánoshida együttesét fogadta a kék-fehér gárda a műfüves pályán.
Jászberényi SE-Jánoshida 3-2 (1-1)

Jászberény, 100 néző, vezette: Bathó Vendel

JSE: Papp T. (Tövisháti) - Vaszicsku, Krajcsek, Bárkányi, Lukácsi (Móczó) - Szilágyi, Tatár (László), Székesi, Gulyás (Gál) - Hamar, Bánáti. Edző: Pesti József.

Jánoshida: Ulvicki - Szabó, Lajkovics, Ramos, Eszes B. - Szerencsi  - Molnár J. (Háfra), Eszes., Papp E. - Németh Gy., Palicz. Edző: Szabó Imre.
Gólszerzők: Hamar 2, Szilágyi, ill. Németh Gy. 2.

szoljon.hu

 

Bánáti duplájával nyert a Jászberény

A labdarúgó bajnokság tavaszi idényére készülő két jászsági együttes találkozott szombaton a berényi műfüves pályán.

Jászberényi SE-Jászárokszállás 2-0 (2-0)
Jászberény, 50 néző, vezette: Tóth P.
JSE: Papp T. (Tövisháti) - Vaszicsku (Gál), Krajcsek, Bárkányi, Gulyás L. - Móczó, Tatár (Árpási), Székesi, László - Bánáti, Hamar. Edző: Pesti József.
Gólszerző: Bánáti 2
Az NB III-as hazai együttes az első félidőben két helyzetét is gólra váltotta és megnyerte az összecsapást. A JSE vasárnap is pályára lép, 13 órakor a megyei I. osztály listavezetőjét, a Jánoshidát fogadja.

szoljon.hu

 

Háromból két és fél ...

Nem kis erőfeszítéssel sikerült letakarítani a mintegy 1500 - 1600 m3 havat a jászberényi műfüves labdarúgó pályáról, így nem volt akadálya annak, hogy a berényi focisták elkezdjék felkészülésüket a tavaszi pontvadászatra.

Pesti József edző irányításával már januárban elkezdték az edzéseket a Jász Sport FC labdarúgói, azonban a focipálya alkalmatlansága miatt, a futófolyosón és a sportcsarnokban gyakoroltak. Az elmúlt héten aztán belevágtak, hiszen három előkészületi meccset is lejátszottak.

E meccsek eredményei sorrendben a következők:

Jász Sport FC - Jászfényszaru 5-0
Jász Sport FC - Heves 3-3
Jász Sport FC - Jászapáti 2-0

Pesti mester szerint az első meccs akár több számjegyű is lehetett volna, bár 1-0 -nál Papp Tamás, büntetőt fogott. Heves ellen - akik egyébiránt szintén a Mátra csoportban szerepelnek - az első félidőben kitűnően játszottak Lukácsiék, már 3-0 -ra vezettek, majd jöttek a cserék továbbá a vendégcsapat is belejött a játékba, így kiegyenlítettek a végére. Apáti ellen sem volt sétagalopp a meccs, hiszen a szomszédváros fiatal focistái nagyon jó benyomást keltettek.

Pesti József azt is elmondta, hogy az őszi keret szinte együtt van, Vidra Róbert (Vác) és Farkas Tamás (Kispest) kivételével, akik kölcsön voltak Berényben és visszamentek egyesületükhöz, mivel a csapatvezetés nem tartott rájuk igényt. Papp Tamás és Bárkányi Arnold Ceglédre szerződése nem jött létre, mivel a két egyesület nem tudott megegyezni a "kölcsönzési díjban". Hamar Ádám Diósgyőrbe való távozása pedig, már régebben meghiúsult.

A szakvezető elmondta még, hogy a két távozó játékos helyett - minden valószínűség szerint - négy új focista érkezik kölcsön. Tatár Mezőkövesdről, Székesi, Simon és Bánáti pedig Vácról érkezik a Jászság fővárosába. Bánáti a csatársorban, a többiek pedig a középpályán kapnak majd szerepet. Egyébként a négy fiú az előkészületi meccseken már pályára lépett.

A héten folytatódik a felkészülés és szombaton (febr. 20.-án) Jászárokszállás megyei I. osztályban szereplő csapata lesz az edzőpartner a műfüves pályán 11 órától.

jbo.hu

 

A hajrában nyert a Jászberény

Bár csak előkészületi meccset vívott a két jászsági labdarúgó csapat, a berényi és apáti futballisták találkozója mindig különleges eseménynek számít.

Jászberényi SE-Jászapáti 2-0 (0-0)
Jászberény, műfüves pálya, 50 néző, v.: Pikó
JSE: Papp (Tövisháti) - Vaszicsku, Krajcsek, Bárkányi, Gál - Móczó (Menyhárt),  László (Csoszánszki), Tatár, Gulyás (Pesti) - Szilágyi, Hamar (Tar). Edző: Pesti József.
Jászapáti: Tajti (Szabari) - Szabó, Horváth R., Menyhárt, Oláh G. (Oláh T.) - Kovács, Illés (Budai), Tóth, gazsó - Horváth Zs., Torba. Edző: Lódi László.
Gólszerzők: Vaszicsku, Szilágyi.
A fizikálisan jobb állapotban lévő NB III-as gárda a hajrában felőrölte mezőnyben egyenrangú megyei első osztályú ellenfelét.

szoljon.hu

 

Jó félévre számítanak a berényi focisták

Január második felében járunk, hideg az idő, de ennek ellenére készülődni kell a focistáknak is a tavaszi pontvadászatra.  A jászberényi alakulat háza táján érdeklődtem Váczi Gyulától, a labdarúgó csapatot működtető Kft. egyik tulajdonosától, akitől megtudtuk, hogy idén e hét hétfőjén találkoztak először a játékosokkal. Egy kis beszélgetés után elkezdték az edzéseket, a hónap végén pedig már, felkészülési mérkőzéseket is rendeznek. És nagyon bíznak benne, hogy jó félévet tudnak produkálni tavasszal...

-Úgy hallottuk, elég nehézkesen sikert működtetni idáig ezt a Kft.-ét.

-Igen így van. Sok kritika ért bennünket az ősszel, ezért elgondolkodtunk azon, hogy miképpen folytassuk. Más befektetőt nem találván, nem akartuk cserbenhagyni a csapatot. Ha elálltunk, volna a további működtetéstől, büntetésképpen a megyei II. osztályba száműzték volna a gárdát. Ezt nem akartuk, ezért Molnár Ferenc társammal úgy döntöttünk, hogy a tavaszi szezont végig visszük, ugyan ezekkel a feltételekkel.
A szezon befejeztével viszont teljesen át kell alakítani, új formába kell helyezni Jászberény labdarúgását. Ebben a nehéz gazdasági helyzetben ui. borzasztó nehéz legalább 24 millió forintot ?szerezni? az NB III-as szerepléshez.Most tavasszal továbbra is biztosítjuk a játékosok járandóságát, tehát rajtunk nem múlik majd a jobb szereplés. Azt mindenki tudja, elmondtuk a játékosoknak is, hogy ilyen produkció - ami az ősszel volt - kevés lesz, ehhez sokkal jobb hozzáállás kell az Ő részükről is, még egyszer mondom, mi biztosítjuk a feltételeket.

- A téli pihenő egyben átigazolási időszakot is jelent. A Jász Sport FC-nél lesz változás a labdarúgó keretet illetően?

- Úgy gondolom, hogy nem igazán lesz mozgás, talán Hamar Ádám távozik a csapattól. Ez sem biztos még, egyelőre Diósgyőr teszteli Ádámot, és ha elégedettek lesznek vele, akkor távozik majd közülünk. De az is elképzelhető, hogy a tavaszt még nálunk játssza végig, és ősszel kezd új csapatánál.

- Ha Hamar Ádámnak sikerül Diósgyőrbe kerülni, őt ki fogja helyettesíteni?

- Ez igen nehéz kérdés, ezen már mi is törtük a fejünket. Egyrészt ezen időszakban nagyon nehéz új játékost szerződtetni, hiszen félidőben szinte mindenki le van kötve valamelyik klubnál. Másrészt mindenkinek tudomásul kell venni, hogy ma már egészen másképp működik egy játékos idecsalogatása. A régi szép időkben a játékos kapott lakást, állást és neki természetesen csak a focira kellett koncentrálnia. Ma erre már nem jut pénz, nagyon örülnénk, ha valaki vagy valakik, állást tudnának biztosítani egy-egy ideérkező játékosnak, de ilyen vállalkozó szinte nincs, vagy ha van az nagyon ritka, mint a fehér holló. Pl.  Sziráki Károly ilyen Jánoshidán. Bár ez ügyben egy kicsit szkeptikus vagyok, hiszen láttunk már fellángolást máshol is, főleg Jászapátin, de a vége újra a megyei I. osztály lett. Én szívből kívánom, hogy Jánoshidán a terv sikerüljön és végre a Jászságról elmondható legyen, - remélhetőleg hosszabb távon is - hogy van egy remek focicsapata.

- Nem kerülhetem ki a régen húzódó balassagyarmati óvást, most hol tart az ügy?

- Január 12.-re volt kitűzve az újabb tárgyalás, de ügyvédünk elfoglaltsága miatt ez is elmarad. Elég bonyolult ez az ügy, sokan hibáztak ebben a kérdésben, őszintén mondom, hibáztunk mi is. Hibázott az utánpótlás vezetése is, hogy nem számolt be időben nekünk a kiállításról, de hibázott a megyei szövetség is, mert sokáig nem vette napirendre az ügyet. Mindezeket figyelembe véve gondoltuk mi úgy, hogy három hét eltelte után, már játék lehetőséget adunk a fiatalembernek. Ezek után egy kompromisszumos megoldás lenne az igazságos.

- A megfelelő felkészülés után következnek, az un. edzőmeccsek. Le vannak már kötve a mérkőzések?

- Igen, a felkészülési meccsek időpontjai és az ellenfelek ismertek. Szerencsére Jászberény rendelkezik műfüves pályával, így minden edzőmeccsünket idehaza játszhatjuk. Január 30.-án szombaton 11 órától lesz az első, a megyei I. osztályban szereplő Jászfényszaru ellen.

Váczi Gyula elmondta még, hogy összesen hét csapattal állapodtak meg a felkészülési mérkőzéseket illetően. Fényszaru mellett, többek között Jánoshida, Nagyréde, Heves focistáit látják majd vendégül. A pontos időpontokat természetesen időben közöljük olvasóinkkal.

jbo.hu

 

Hamar Ádámot a Diósgyőr teszteli

A szolnoki nevelésű, Cegléden és Jászberényben az NB II-ben szerepelt Hamar Ádám az egész harmadosztály egyik leggyorsabb játékosának számít. Kivételes képességére felfigyeltek az élvonalbeli Diósgyőr szakemberei is és egy hetes tesztelésre hívták a játékost. Időközben azonban Aczél Zoltán vezetőedző távozott a borsodi klubtól, így kérdéses, hogy az új szakvezető - a hírek szerint Tornyi Barnabás - tetszését is elnyeri-e a 25 esztendős támadó.

 

 

A szezon végére elfogyott a jászberényi keret

A tavaszi gyenge szereplésének köszönhetően a nyáron búcsúra kényszerült a másodosztályú labdarúgó bajnokságtól a Jászberényi SE csapata, így az őszt már az NB III. Mátra-csoportjában töltötte.

A kiesést követően nagy változások történtek a berényi szakosztálynál: Pesti József személyében új vezetőedző érkezett a kék-fehérekhez, s a tavalyi keret nagy része is kicserélődött.
- A pénzszűke nagyon rányomta bélyegét tavaszi szereplésünkre, de szerencsére anyagi dolgaink mára rendeződtek. A tulajdonosok rendezték a korábbi adósságokat, a volt szakvezetőt, Földesi Károlyt és a játékosokat kifizették, így nyugodt körülmények között dolgozhattunk az elmúlt hónapokban - kezdte értékelését a károbbi kapusedzőből szakvezetővé előlépett Pesti József.

- Nyolc játékos távozott és ugyanannyi érkezett a nyáron, azaz létszámilag úgy tűnt, megvan a keret, így reálisnak tűnt a 3-5. hely megszerzése. Papp II. Tamás azonban már a harmadik fordulóban keresztszalag-szakadást szenvedett, három tehetségesnek ítélt, felnőtt keretbe felhozott ifistánk pedig menetközben leállt és befejezte a játékot. A rengeteg sárga lapos figyelmeztetés, az öt kiállítás miatt rendre eltiltását töltötte valamelyik játékosom, így azt kell mondanom, az őszi idény végére elfogytunk. Nem tett jót lelkivilágunknak az sem, hogy a szövetség az ötödik forduló óta nem tud dönteni a balassagyarmati óvás ügyében. A pályán hiába nyertünk korrekt körülmények között, tíz emberrel 2-1-re, hiába kezdeményez rendre új eljárást az MLSZ, az NB III-as versenybizottság bennünket sújt határozatával.
A körülményeket figyelembe véve, mennyire elégedett csapata nyolcadik helyével?
- Ha megkapjuk a pályán megszerzett három pontot, igazából nem maradtunk el túlzottan a célkitűzéstől. Amennyiben azonban elveszik a Balassagyarmat elleni győzelmünket, esetleg még büntetőponttal is sújtanak, a kieső zónába csúszunk vissza. A mutatott játékunk miatt azonban mindenképpen hiányérzetem van. A szezon elején még jól is teljesítettünk, ám a végére nagyon leengedtünk.
Azért akadt több rutinos játékos is keretében, akik a nehezebb pillanatokban összekaphatták volna magukat.
- Maradéktalanul senkit nem tudok dícsérni. A kapus Papp I. Tamás az első öt fordulóban szenzációsan védett, ám az ózdi meccset követően elmaradtak a bravúrjai. Móczó Nobert a szezon elején jól futballozott, a hajrára azonban beleszürkült a mezőnybe. Hamar Ádám rúgott ugyan nyolc gólt, de messze nem tudta kihasználni átlagon felüli gyorsaságát. Annyi ziccerrel, amennyit elhibázott az ősz folyamán, bajnokságot lehetne nyerni. Bárkányi Arnoldot tavalyi teljesítménye után az egyik legtehetségesebb játékosunknak tartottuk, ám messze elmaradt korábbi önmagától.
A kék-fehér együttes az őszi idény befejeztével november 30-ig maradt edzésben, jelenleg már szabadságukat töltik a játékosok. A tavaszi felkészülést Pesti József tervei szerint január 11-én kezdi a gárda.

 

 

Az MLSZ fellebbviteli bizottsága sem döntött ...

Avagy húzzák, mint a rétes tésztát..
Szerdán (nov. 19.-én) ülésezett az MLSZ fellebbviteli bizottsága, ahol többek között tárgyalta a már régóta húzódó Jász Sport FC - Balassagyarmat (2-1) labdarúgó mérkőzés ügyét is. Ezzel kapcsolatban az MLSZ honlapján az alábbi közleményt fedeztük fel:

A grémium elfogadta a Jász Sport Kft fellebbezését, amelyet a sportszervezet eljárási hiba miatt nyújtott be - a Winner-Sport NB III Mátra csoport versenyrendezési bizottsága a Balassagyarmat óvását elfogadva jogosulatlan játékot állapított meg az egyik jászberényi labdarúgó esetében, ugyanakkor adminisztrációs hibát követett el -, s új eljárás lefolytatását rendelte el.

Ezt a mondatot elég furcsán - kurtán hangzik, mondhatnánk úgy is, hogy olyan bonyolult, mint az üggyel kapcsolatban kialakult polémia. Valószínűsíthető ez magyarul azt jelenti, hogy elfogadták mind a Gyarmat óvását, mind a berényiek fellebbezését, ugyanakkor hibázott (admin. hiba) a megyei LSZ is. Nem akarták ezért megdorgálni a megyeiket, inkább visszaadták nekik, hogy tegyék rendbe saját hibájukat.

Ez már tényleg a kabaré kategóriájába tartozik, vajon miért tologatják egymás asztalára ezt a bizonyos aktát? Most már csak azt nem tudni, hogyha a fellebbviteliek sem tudtak dönteni, hová kerülnek az akták? Strassburgba?

 

 

Elmarad a Jászberény mérkőzése

Bár még hivatalosan nincs járvány, egyre többen dőlnek ágynak az influenzától. A betegség nem kíméli a sportolókat sem, így például a Jászberényi SE NB III-as labdarúgóit sem.

Mint azt a csapat vezetőedzőjétől, Pesti Józseftől megtudtuk, kerete kétharmada lebetegedett, emiatt elmarad a szombati, Eger elleni bajnoki találkozó. A mérkőzés új időpontjáról az MLSZ dönt.

Ennek ellenére nem maradnak meccs nélkül a berényi szurkolók, ugyanis a műfüves pályán rendezik szombaton 13 órakor a Jánoshida-Túrkeve megyei I. osztályú labdarúgó mérkőzést.

 

 

Vaszicskut mentő vitte a gyöngyösi pályáról a kórházba

A labdarúgó NB III. Mátra-csoportjában a jászberényi legénység parázs mérkőzésen két pontot Gyöngyösön hagyott. A kék-fehérek játékosát, Vaszicskut a játékvezető közvetlen közelében (büntetlenül) lekönyökölték a második félidő közepén, s agyrázkódás gyanújával a hatvani kórházba szállították.

 

Betlizett a Mátra csoport

Ezen a hétvégén  az UEFA Régió válogatottak tornája keretében  Egerben rendezték a Keleti régió meccsét, ahol a Mátra és a Tisza csoport NB III-as labdarúgó válogatottja mérte össze tudását.

Az előző mérkőzésen a Mátra csoport már bizonyított, hiszen legyőzte Alföld válogatottját, ám a Tisza válogatottja előtt fejet kellett hajtaniuk a szombati összecsapáson:

TISZA csoport - MÁTRA csoport 4-0 (1-0)

Jászberényt ezúttal is három labdarúgó, azaz Papp Tamás (kapus), Hamar Ádám és Móczó Norbert képviselte ezúttal is. Hamar és Papp kezdőként, Móczó pedig csereként kapott lehetőséget.
Az első negyedórában több helyzete is volt a Mátrának, de csak egy kapufáig jutottak. A 24. percben kiállítás sorsára jutott egy Mátra játékos, így elszállt a remény a végső eredményt illetően. A berényi focisták - Váczi Gyula elmondása szerint, aki végig nézte a találkozót - nem okoztak csalódást, Hamarnak pl. több elfutása is volt, sőt 3-0 -nál épphogy a kapu mellé gurított.

Hátra van még az első körből a Tisza - Alföld találkozó, majd következnek a visszavágók. A folytatásban a Kelet elsője találkozik majd a Nyugat bajnokával. Amely csapat ezt a meccset megnyeri, egy hetes külföldi utazáson vehet részt.

Érdemes tehát hajtani.

 

 

Újra az MLSZ asztalán a labda ...

Olvasóink bizonyára emlékeznek néhány nappal ezelőtti cikkünkre, amely a Vissza dobta a labdát az MLSZ címet viselte. Ebben azt taglaltam, hogy mi is lesz a sorsa a Jászberény ? Balassagyarmat 2-1-re megnyert labdarúgó mérkőzés három pontjának. Akkor azt írtam, hogy a hét elején (október 27.) dönt a Nógrád megyei labdarúgó szövetség e kérdésben.

Nos a berényi labdarúgók képviselője Váczi Gyula, kedden el is ment a megyei szövetséghez. Az illetékesek annak rendje módja szerint meg is hallgatták mind a két fél képviselőjét (a másik a Balassagyarmat volt természetesen), majd a végén udvariasan közölték, hogy a határozatot írásban küldik el. Jött is a postás a Sportpálya útra péntek délelőtt hozta a levelet, amelyben az áll, hogy a Nógrád megyeiek nem birkóztak meg a feladvánnyal (beadvánnyal) hanem újra visszaküldték azt, az MLSZ Fellebbviteli Bizottságának.

Nem ismerem az idevonatkozó paragrafust, mármint hogy hányszor lehet egymásnak küldözgetni az ilyen irányú ügy dokumentumait, mindenesetre várunk kell tehát ismét egy - két hetet biztos. Mit tud okozni egy fránya ?kétsárgalapos? kiállítás! Érthetetlen. No mindegy, az őszi szezon végére majdcsak meg lesz a döntés, hiszen nem sok ? csupán három ? forduló van hátra.

E hétvégén ? ahogy jeleztük ? nem lesz bajnoki forduló, de a berényi focisták nem pihennek, hiszen Papp Tomi, Móczó Norbi és Hamar Ádám Egerben lép pályára a Mátra csoport színeiben. Az ellenfél a Tisza csoport válogatottja lesz. A többiek pedig, barátságos mérkőzésen a Szolnoki Sparihoz utaztak szombaton.

 

 

Ezúttal a Spartacus volt jobb

A régió labdarúgó válogatottak mérkőzése miatt nem volt forduló az NB III. -ban, így a megye két harmadosztályú csapata barátságos mérkőzésen mérte össze tudását. Ezúttal a szolnoki gárda volt jobb, visszavágott tehát a Jászberényben (2-1-re) elszenvedett vereségért, ami szintén barátságos meccs volt még szeptemberben.

Szolnoki Spartacus - Jász Sport FC 3-2 (2-0)

Jászberény összeállításban lépett pályára Szolnokon, a Vegyiművek melletti pályán:

Tövisháti - Árpás, Krajcsek, Lukácsi (Farkas), Gál -Szilágyi, Bárkányi, László (Németh), Gulyás - Tóth M.(Tóth T.),Vaszicsku

9. perc: egy 20 m-es szabadrúgást Tövisháti kitenyerelt a bal alsó sarok elől vesztére, mert Sárkány eszmélt legelőször és a kapuba vágta a labdát,1-0.
16. perc: egy jobb oldalról átívelt labdát az üresen hagyott szolnoki Szabó T. vágta a hálóba, 2-0.
47. perc: Szilágyi bal oldali beadását Németh 4 m-ről pörgette a kapuba, 2-1.
60. perc: a kitörő Vaszicskut buktatták a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Szilágyi értékesítette, 2-2.
71. perc: Szoboszlai mesterien csavarta el - 20 m-es - szabadrúgását a sorfal fölött, ami a kapuban kötött ki, 3-2.

Míg az első félórában a jászberényi csapat a rendkívül rossz talajú pályával ismerkedett, addig a szolnokiak kétszer is kihasználták a védelem megingását. A második játékrészben a vendégcsapat összekapta magát és kiegyenlített, de végül is a vendéglátók egy jól eltalált szabadrúgásgóllal megnyerték a mérkőzést.

Folytatás a jövő vasárnap Gyöngyösön, de akkor már a bajnoki pontokért.

 

Visszadobta a labdát az MLSZ....

Bizonyára sokan emlékeznek még rá a labdarúgó szurkolók, hogy a Jászberényben szeptember 12. -én lejátszott (Jász Sport FC ? Balassagyarmat 2-1) labdarúgó mérkőzés után, a vendégcsapat megóvta a mérkőzést jogosulatlan játék miatt. Ez a jogosulatlan labdarúgó László Krisztián volt, akinek az volt a bűne, hogy augusztusban egy ifi mérkőzésen (ha nem tévedek) a RAFC ellen két sárga lap után, kiállították.

Nos ilyenkor minden rendes bajnokságban a következő meccsen nem játszik a focista. Nem is játszott az ifiben, viszont a felnőtt csapatban mintegy három hét múlva igen.
No itt kezdődött a kalamajka, ui. a fent említett klub megóvta a meccset. A Fegyelmi Bizottság helyt adott a beadványnak és első felindulásból  elmeszelte a fiatal játékost hatalmas bűneiért három hónapra, a felnőtt csapattól pedig megvonta a három pontot és azt a Gyarmatnak adta. Természetesen a berényiek fellebbeztek az MLSZ-nél, mert a kiírás szerint, a büntetést ott kell a letölteni, ahol azt elkövették.

Számomra érthetetlen, hogy annak idején (augusztus végén) a Fegyelmi Bizottság, két vagy három hétig miért nem tárgyalta Krisztián ügyét? Ezt akkor szokták úgymond tologatni, ha a játékos valami nagy bűnt követett el és esetleg meg kell hallgatni a játékvezetőt és még valakit. Ilyenkor természetesen olyan büntetés is várható, hogy a vétkes focista egyik csapatban (utánpótlás és felnőtt) sem léphet pályára, akár több hétig is akár. De ez ebben az esetben fel sem merült, hiszen egy sima két sárgalapos ügyről volt szó. Arról már nem is beszélve, hogy az a bizonyos második sárga (majd a piros) azért jött elő a játékvezető zsebéből, mert játékosunk sípszó után elrúgta a labdát, ami kb. talán két vagy három métert gurult!

Mindenesetre a dolog ott tart, hogy László Krisztián visszakapta játékjogát a Nógrád megyei szövetségtől (ők felügyelik a Mátra csoportot) a három pont sorsa pedig még mindig talány.
Mai hír az, hogy az MLSZ visszadobta a labdát a megyei szövetségnek, hogy tárgyalja újra a beadványt és a fellebbezést. Még egy érdekesség: több sajtóban (és honlapon) 13 pontja van a Jász Sportnak, más helyeken pedig 16, pedig még nincs is jogerős ítélet.
Ezek után igen kíváncsian várjuk a végső döntést, és bízunk benne, hogy a szövetség egy igazságos döntéssel tesz pontot az ügy végére.

Fellebbezett a Jászberény

A Balassagyarmat NB III-as labdarúgó csapata megóvta a 2009. szeptember 12-én, Jászberényben elvesztett mérkőzésének eredményét.

Még szeptember 12-én, az NB III-as labdarúgó bajnokság ötödik fordulójában rendezték meg a Jászberényi SE-Balassagyarmat összecsapást. A házigazdák akkor második félidei jobb játékukkal, tíz emberrel, Hamar Ádám két góljával 2-1-re legyőzték nógrádi riválisukat. Azóta a gyarmati klub megóvta a találkozót.
- László Krisztián nevű ifjúsági korú játékosunk jogosulatlan játéka miatt óvtak a gyarmatiak. Fiatalunkat még augusztusban, a korosztályos bajnokságban állította ki a játékvezető második sárga lapja után. Hetekig nem is tárgyalta ügyét a fegyelmi bizottság, így az ifibajnokságban nem is lépett pályára, ám a felnőttek között szerepelt a nógrádiak elleni győztes csapatban - tudtuk meg a kék-fehér együttes szakvezetőjétől, Pesti Józseftől.
Nos a Balassagyarmat óvását már meg tárgyalta a fegyelmi bizottság és első fokon helyt adott "reklamálásának": a találkozó eredményét megsemmisítve, 3-0-ás eredménnyel a vendég gárda javára írta jóvá a három pontot.
- Természetesen nem nyugszunk bele a határozatba és már be is adtuk fellebbezésünket, hiszen tudomásunk szerint a szabály úgy szól: minden játékosnak abban az osztályban kell letöltenie az eltiltást, amelyikben kapta - felelte érdeklődésünkre Pesti József.
Mivel a döntés még nem jogerős, így a táblázat készítésekor a pályán elért eredményt vesszük figyelembe.

Jánoshidán maradt az Euro-Novex Kupa

Visszavágott Jánoshida labdarúgó csapata a Jász Foci FC Jászberény csapatának a múlt szerdán elszenvedett berényi vereségért. Jókor tette mivel ezzel a győzelemmel otthon tartotta a Sziráki Károly által felajánlott Euró-Novex Kupát.

Jánoshida - Jászberény 3-2 (3-1)

Már a múlt héten sejteni lehetett, - az induló csapatok erőformáját ismerve - hogy ez a két csapat fogja játszani a döntőt. Így is lett, hiszen a hazaiak mindkét ellenfelüket legyőzték. A berényi gárda ugyan 0-0-át játszott Fényszaruval szombaton, de ez is elég volt a döntőbe jutáshoz.

Pesti József edző a következő 11 fiút küldte harcba a hazaiak ellen:
Papp T. - Vaszicsku, Krajcsek, Gulyás, Gál - Móczó N., Bárkányi, Vidra, Papp T. - Szilágyi, Hamar.
Csereként pályára lépett még: Tövisháti, Urbán László és Tóth Tamás

Vígh Tibor fiai - élvezve a hazai pályát és közönséget - nem bíztak semmit a véletlenre, hiszen 2-0-ra elhúztak. A 2. gól után a 30. percben hátrányba került a berényi alakulat, hiszen a játékvezető Papp Tamást reklamálásért (2. sárga lap után) kiállította. A berényi hálóőr a 2. gól miatt tett szemrehányást Csukás síp-mesternek, szerinte ugyanis (és sok más szerint is) lesből született a találat. Ennek ellenére szépítettek a vendég, Jász FC focistái (2-1), de Német Gyuláék még a félidő végén válaszoltak (3-1). A második játékrészben Hamar Ádám újból eredményes volt, (3-2) de a hidai győzelmet már nem tudták megakadályozni.
A gólokat jánoshidai részről: Pelles, Német, és Lajkovics szerezte, a berényiek közül pedig Hamar jegyzett 2 gólt, az egyiket 11-esből.
A jászberényi labdarúgó csapat szerdán nem lép pályára, a hétvégén viszont Alattyánon, Magyar Kupa mérkőzésen szerepelnek.

9 gól a három harmadban...

A címről és a számszerű eredményről nem kell arra gondolni, hogy szerdán délután Jászberényben jéghoki meccs zajlott, (de jó is lenne) csupán a focisták gyakoroltak a közelgő őszi szezonra, ilyen formációban. Azt hogy 3 x 30 percet játszottak, szakmai dolgok indokolták, hiszen így mindhárom kapus elmondhatja, hogy védett egy ?félidőt?, no meg a többi csere játékos is szóhoz jutott egy-egy harmadon át.

A jánoshidai alakulat (játékos és vezető egyaránt) kicsit szomorúan érkezett a stadionba, (volt rá okuk) hiszen a hét elején látott napvilágot, hogy az ígéretek ellenére sem indulhatnak az NB III-ban. Aki közelről figyeli a honi labdarúgás vezetését, már megszokhatta (sajnos) az MLSZ egyedi különleges intézkedéseit, amit most a hidai sportbarátaink is megtapasztalhattak. A részletekkel nem akarom untatni az olvasót, hiszen a megyei lapban Boros Úr (megyei elnök) részletesen beszámol a csodálatos MLSZ rangsorról, ami alapján lemaradtak Sziráki Károly focistái a nagy lehetőségről.

Visszatérve az edzőmeccsre, az elején Pesti József a következő 11 fiatalembert küldte pályára:
Papp - Vaszicsku, Krajcsek, Tóth, Árpás - Móczó N. Bárkányi, Vidra, Gulyás, - Szilágyi, Hamar.
Pályára lépett még: Tövisháti és Nagy kapusok, továbbá: Móczó Máté, Gál Olivér, Papp, Kiss Tibi és Tarr Gergely.

Az első játékrész 1-1-re végződött, majd a középső ?félidő? nagyszerű hazai játékot hozott, hiszen 4-1-re elhúztak a fiúk. Azt utolsó harmadban aztán kiengedtek a Jász FC focistái, amit kihasználtak a vendégek és a végén csak egy gól lett a különbség, azaz 5-4-re nyertek Pesti József fiai. Ezúttal az ?ügyeletes gólvágó? Vaszicsku nem talált a hálóba, viszont Hamar 4 gólt jegyzett, Szilágyi pedig egyet.

A végeredmény: Jászberény - Jánoshida 5-4

A vendégeknél is ismerős berényi arcokat fedeztünk fel. Vígh Tibor (a nem rég elköszönt berényi edző) dirigálta a hidaiakat, akit Lukácsi Antal segített. A csatársor ?tengelyében? pedig Német Gyula próbálta bevenni városa csapatának kapuját, egyelőre sikertelenül. Molnár Jani a középpályán kapott helyet, míg Szerencsi a hátsó alakzatot segítette.

Összességében jó kis edzőmeccs kerekedett szerda délután és nem mellesleg sok gól született. Ami még örvendetes, hogy elég sokan voltak kíváncsiak a meccsre, egymást kérdezgetve tanulták az új neveket, előttem például nagyon sok fiatal - köztük sok hölgy - foglalt helyet.

Ha a papírforma nem csal, akkor e két alakulat vasárnap délután visszavágót játszhat Jánoshidán. A hét végén folytatódik ugyanis az Euró - Novex Kupa, ahol a két csoportgyőztes várományos, azaz Jánoshida és Jászberény játssza majd - minden valószínűség szerint - a döntőt. Remélhetőleg ott is sokan lesznek és jó meccset produkálnak majd a fiúk.

 

 

Oldalmenü
Naptár